Rodermarktlied (1978 versie)

De songtekst

Elke plaots het zo zien daogen met een feest of festein. Maar van al die plaotsen is toch Roden zeker nummer ein. Wat hier zoal kan gebeuren ja dat weit toch iedereen. Daarom zing’n wai’j met elkander vlot en vrolijk dit refrein.

Het grootste feest is Ronermaark er is gien ein die denkt an’t wark. De lol voert dan de boventoon op Ronermaark bij ons in Roon. ’t Beursbestuur en volksvermaoken, zaokenkring en nog een paor, zörgen veur dat groots gebeuren veur de mooiste week van’t jaor.

De parade is fantastisch de beurs ’t kieken dubbel weerd. Maor het middelpunt van alles dat is toch de dag van ’t peerd. Het grootste feest is Ronermaark er is gien ein die denkt an’t wark.

De lol voert dan de boventoon op Ronermaark bij ons in Roon. Roden centrum van het noorden waor van alles is te koop. Waor een ieder graog mag hen gaon, waor ‘t verkeer zit in de knoop. In die plaots daor is men vrolijk stait men altied veur joe klaor.

Maor alleen in dizze daogen gaait ’t wel eens een beetje raor. Het grootste feest is Ronermaark er is gien ein die denkt an’t wark. De lol voert dan de boventoon op Ronermaark bij ons in Roon.

Ja heel Roon stait dan op stelten hou kan ’t aans ook met zo’n feest. Want een ieder die hier hen komt pruift meteen die Roder geest. Roonermaark brengt hier de mensen steeds gezellig bei mekaar En als alles weer veurbei is zegg’n wij tot volgen jaor.

Het grootste feest is Ronermaark er is gien ein die denkt an’t wark. De lol voert dan de boventoon op Ronermaark bij ons in Roon.

Tekst: Th Piek Muziek: H. de Hoogh Arr: Bert Scholten / P. de Brok