Kortebaandraverij Roden

  • Wanneer?

    13:00

  • Waar?

    Norrgerweg, Roden

De kortebaandraverij is een jaarlijks evenement in Roden waar veel mensen naar uitkijken. Dit jaar zal de 47e editie van de Kortebaandraverij plaatsvinden op 27 september 2023 op de Norgerweg. Het is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky's. De weg wordt voor deze gelegenheid bedekt met zand, zodat de draverij gehouden kan worden.

De Kortebaandraverij is een van de hoogtepunten van de Rodermarktfeestweek, die duurt van 23 tot en met 28 september. Naast de Rodemarktparade en de grote paarden- en warenmarkt staat de kortebaandraverij op woensdag met een dikke stift omcirkeld in vele agenda's. Het is een evenement waar veel mensen uit de regio op afkomen en waarbij veel spanning en sensatie te beleven valt.

De Kortebaandraverij is een sport die al sinds de 19e eeuw bestaat. Het is een spectaculaire sport waarbij de paarden in een hoog tempo over de baan racen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit evenement veel toeschouwers trekt. Naast het wedstrijdelement is de Kortebaandraverij ook een sociaal evenement waarbij mensen elkaar ontmoeten en genieten van de sfeer en gezelligheid.

Overzicht van Kortebaandraverij 2023 in Roden

Op woensdag 27 september 2023 vindt de 47e Kortebaandraverij plaats in Roden. Het evenement wordt georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaken Roden en vindt plaats op de Norgerweg. Voor deze gelegenheid wordt de weg bedekt met zand, waarna de draverij wordt gehouden.

Een Kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky's. Het is een spannende en populaire sport die veel toeschouwers trekt. Het is een evenement waarbij sport en vermaak samenkomen.

De Kortebaandraverij in Roden is een van de belangrijkste evenementen in de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Naast de draverij zijn er ook andere activiteiten, zoals muziekoptredens en diverse kraampjes met eten en drinken.

Het evenement begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Het is een evenement dat geschikt is voor jong en oud en een leuke manier om een middag door te brengen.

Kortom, de Kortebaandraverij in Roden is een evenement dat je niet wilt missen. Het is een leuke manier om kennis te maken met deze spannende sport en te genieten van een gezellige middag vol vermaak.

Locatie details

De Kortebaandraverij van 2023 vindt plaats op de Norgerweg in Roden. Deze weg wordt voor de gelegenheid bedekt met zand, waarna de draverij wordt gehouden. Het is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky's.

De Norgerweg is een populaire locatie voor de Kortebaandraverij vanwege de brede weg en de goede bereikbaarheid. De weg is gelegen in het centrum van Roden en is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of te voet. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van de Norgerweg.

Op de dag van de Kortebaandraverij is er een gezellige sfeer in Roden. Veel mensen komen naar de Norgerweg om de paarden te zien racen en om te genieten van de festiviteiten. Er zijn verschillende kraampjes en eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

De Norgerweg wordt afgesloten voor het verkeer tijdens de Kortebaandraverij. Bezoekers worden aangeraden om op tijd te komen, zodat ze een goed plekje kunnen vinden om de races te bekijken. Er zijn voldoende plekken langs de weg waar toeschouwers kunnen staan om de paarden te zien racen.

 

Hoe te bereiken

De Kortebaandraverij 2023 in Roden vindt plaats op woensdag 27 september. Er zijn verschillende manieren om bij het evenement te komen.

Met de auto

Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er verschillende parkeerplaatsen beschikbaar rondom het evenemententerrein. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is gelegen aan de Norgerweg. Houd er rekening mee dat er op de dag van het evenement veel verkeer kan zijn en dat parkeren lastig kan zijn.

Met het openbaar vervoer

Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, is er een busstation in de buurt van het evenemententerrein. Vanaf het busstation is het ongeveer 5 minuten lopen naar de Norgerweg.

Met de fiets

Voor bezoekers die met de fiets komen, zijn er verschillende fietsenstallingen beschikbaar rondom het evenemententerrein. De dichtstbijzijnde fietsenstalling is gelegen aan de Norgerweg. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn rondom het evenemententerrein en dat het mogelijk is dat er geen plek is om de fiets te stallen.

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over de Kortebaandraverij 2023 in Roden, kunnen geïnteresseerden terecht bij Vereniging voor Volksvermaken Roden.

Contact op te nemen kan via het contactformulier op de website van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. Hier kunnen vragen gesteld worden over bijvoorbeeld de tijden, locatie en deelnemers van de kortebaandraverij.

https://volksvermaken.nl/contact/