Rodermarkt feestweek 2023

  • Wanneer?

    22 t/m 27 september 2023

  • Waar?

    Centrum Roden

Het grootste feest is Rodermarkt

Op de vierde dinsdag van september wordt al sinds 1727(!!) de Rodermarkt georganiseerd. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt dinsdag en wordt op woensdag na de Rodermarkt afgesloten.

Groot feest in het centrum van Roden

De Rodermarkt feestweek is één van de grootste feestweken van Noord-Nederland. De hele week staat het dorp Roden in het teken van deze feestweek. Vele straten zijn versierd en in het centrum is zoals altijd een grote kermis. Tijdens deze week is het iedere avond groot feest in de cafés en bij Jaarbeurs Roden.

De Rodermarktparade

De Rodermarktparade is een kleurrijk evenement waarbij er versierde wagens door de straten van Roden rijden. Deze prachtige wagens worden gebouwd door lokale verenigingen, bedrijven en scholen. Ze besteden maanden aan het ontwerpen en bouwen van deze wagens.

De zaterdagavond tijdens de Rodermarkt feestweek

De zaterdagavond tijdens de Rodermarkt feestweek is een zeer gezellige en meestal ook de drukste avond. In de cafés, tenten en op straat spelen vele artiesten. De "Rodermarkt zaterdagavond" valt in 2023 in de nacht van 23 op 25 september.

De kortebaandraverij

De kortebaandraverij wordt gehouden op de woensdag van de rodermarkt. Dit jaar zal de 47e editie van de Kortebaandraverij plaatsvinden op 27 september 2023 op de Norgerweg. 

------------------------------

Veel gestelde vragen

 

Wanneer is de de Rodermarkt feestweek in 2023?
Van 22 t/m 27 september

Moet ik kaarten kopen?
Voor sommige optredens in de Jaarbeurs moet je tickets kopen. De rest is allemaal gratis.

Hoe laat begint de paardenmarkt?
De paardenmarkt begint om 6:00 in de ochtend (26 september 2023)

Wanneer is de nacht van Roden?
De nacht van 25 september op 26 september