Rodermarktparade 2024

 • Wanneer?

  21 september 2024

 • Tijd

  Middagparade 13:30 Avondparade 19:00

 • Waar?

  Centrum van Roden

De Rodermarktparade is een jaarlijkse traditie die plaatsvindt in Roden, een dorp in de provincie Drenthe. Sinds 1964 komen tienduizenden mensen elk jaar naar Roden om de parade te bewonderen. Elk jaar worden schitterend versierde wagens en diverse showbands gepresenteerd tijdens de parade.

Versierde wagen tijdens de Rodermarktparade in Roden

De Rodermarktparade wordt traditioneel gehouden op de zaterdag voor de Rodermarkt. in 2023 vond de parade plaats op 23 september 2023 en had als motto 'Avontuur & Vertier'. Het is een evenement dat niet gemist mag worden voor zowel jong als oud. De parade is een belangrijk onderdeel van de Rodermarkt, die elk jaar plaatsvindt in Roden.

De Vereniging voor Volksvermaken Roden is verantwoordelijk voor de organisatie van de Rodermarktparade. Elk jaar worden er prijzen uitgereikt aan de beste wagens en showbands. Het evenement trekt niet alleen veel bezoekers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. De Rodermarktparade is een unieke ervaring die de lokale gemeenschap verbindt en een belangrijke bijdrage levert aan de cultuur en tradities van het dorp.

In 2023 deden de volgende scholen en bouwgroepen mee:

 

School / bouwgroep Onderwerp
GBS De Rank Durf te doen
OBS De Tandem Peter Pan
CBS De Parel Mario 3D
OBS De Marke Avontuur dichtbij
OBS De Poolster Sprookjesbos Efteling
CBS De Hoeksteen Expeditie Wildlife
ODBS Het Valkhof Schateiland
BBS De Verwondering Op avontuur met de Verwondering
Bouwgroep Ronervaart Finding Nemo
Bouwgroep De Hopbouwers Winterpret
Bouwgroep Altena Arabische Avonturen
Bouwgroep de Piraten Survival Adventure
Bouwgroep De Bomenbuurt Alice in Wonderland
Bouwgroep Nietap-Terheyl  Frodo’s Avontuur

 

Geschiedenis van de Rodermarktparade

De Rodermarktparade is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in Roden, een dorp in de provincie Drenthe. De parade is ontstaan in 1964 en is sindsdien een belangrijk onderdeel van de Rodermarkt.

De Rodermarkt zelf is een eeuwenoude traditie. Het was oorspronkelijk een veemarkt waar boeren hun vee konden verhandelen. Later groeide de markt uit tot een feestweek met allerlei activiteiten, waaronder de Rodermarktparade.

Tijdens de parade trekken versierde wagens door het centrum van Roden, onder toeziend oog van duizenden bezoekers. Het thema van de parade verandert elk jaar en er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën, zoals originaliteit en vakmanschap.

De Rodermarktparade is een evenement waar veel mensen uit de regio naar uitkijken. Scholen, buurten en verenigingen werken vaak maandenlang aan de voorbereiding van hun wagen en zijn trots op het resultaat.

Al met al is de Rodermarktparade een traditie die nog steeds springlevend is en veel betekent voor de inwoners van Roden en omgeving.

Jaarlijks terugkomend evenement

De Rodermarktparade is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Roden. Het is een belangrijk onderdeel van de Rodermarkt, die elk jaar duizenden bezoekers trekt. De Rodermarktparade in het kort:

 • - De parade bestaat uit 14 schitterend versierde wagens en diverse showbands.
 • - Elk jaar heeft de parade een ander thema. In 2023 was het thema "Avontuur & Vertier".
 • - De parade wordt georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaken Roden, die zich richt op het behoud van de tradities van de gemeenschap.
 • - De parade trekt elk jaar tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kortom, de Rodermarktparade is een belangrijk evenement voor de gemeenschap van Roden en trekt elk jaar duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. 

Bekijk een video van Volksvermaken Roden van de Rodermarktparade in 2022